Wie ben ik

Mijn naam is Loes Alberts en ik ben al geruime tijd werkzaam als gedragsdeskundige / orthopedagoog. Mijn ervaring ligt in de (complexe) gehandicaptenzorg en de GGZ als medierend behandelaar. Daarnaast ben ik supervisor en coach.

Als orthopedagoog ben ik dagelijks bezig om met teams, cliënten en cliëntsysteem te puzzelen op wat er gebeurt en wat er nodig is om een verandering in een situatie te weeg te brengen. Ik vind het de uitdaging om mensen zelf tot inzicht te laten komen en van daaruit te zien groeien. Immers, elke verandering waarvoor een mens zelf gemotiveerd is, heeft de grootste kans van slagen. Vaardigheden die ik in mijn werk als supervisor en coach ook gebruik. Daarbij is de kracht van visualiseren en ervaren een sterke motor. In mijn manier van werken, maak ik gebruik van werkvormen waarbij je doet, ziet en ervaart. Op deze manier doe je positieve ervaringen op en ben je sneller geneigd om veranderingen vol te houden.

Mijn kracht ligt in het steeds aansluiten bij de ander. We doen wat er op dat moment nodig is om een situatie in beweging te brengen. Altijd in overleg. Dat kan het ene moment een gesprek zijn, het andere moment een ervaringsoefening. We kunnen aan tafel zitten of buiten in beweging zijn. Er is geen vaststaand plan, wel een doel waar we met elkaar naar toe werken.

Opleiding
Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de universiteit van Leiden en heb mijn graad van Master of Science in de pedagogische wetenschappen behaald. Ook ben ik in het bezit van de diagnostiekaantekening (BAPD). Ik ben lid van de NVO en sta geregistreerd als NVO basis orthopedagoog, met BAPD.

In 2018 heb ik de post HBO opleiding tot supervisor behaald aan de Hogeschool van Utrecht. En sinds juli 2021 ben ik geregistreerd bij de LVSC als supervisor.

Als professional blijf ik mij ontwikkelen. Ik heb onder andere de cursussen ACT (acceptance en commitment therapy), MBT (mentalization Based Therapy) , Yucel methode, werken met opstellingen en EMDR in mijn gereedschapskist.

Werkgebied
Als ZZP gedragsdeskundige werkt ik in de provincie Utrecht en omstreken. Supervisie geef ik bij voorkeur in Zeist of online. Op locatie elders is bespreekbaar.