Wie ben ik

Mijn naam is Loes Alberts en ik ben gedragsdeskundige / orthopedagoog. Ik ben al geruime tijd werkzaam als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Voordat ik ging werken als orthopedagoog heb ik zelf op de groep gestaan.

Als orthopedagoog ben ik dagelijks bezig om met teams, cliënten en cliëntsysteem te puzzelen op wat er gebeurt en wat er nodig is om een verandering in een situatie te weeg te brengen. Ik vind het de uitdaging om mensen zelf tot inzicht te laten komen en van daaruit te zien groeien. Immers, elke verandering waarvoor een mens zelf gemotiveerd is, heeft de grootste kans van slagen.

Daarbij is de kracht van visualiseren en ervaren een sterke motor. In mijn manier van werken, zowel als gedragsdeskundige als als supervisor, maak ik gebruik van middelen waarbij je doet, ziet en ervaart. Op deze manier doe je positieve ervaringen op en ben je sneller geneigd om veranderingen vol te houden.

Opleiding
Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de universiteit van Leiden en heb mijn graad van Master of Science in de pedagogische wetenschappen behaald. Ook ben ik in het bezit van de diagnostiekaantekening (BAPD). Ik ben lid van de NVO en sta geregistreerd als NVO basis orthopedagoog, met BAPD.

In 2018 heb ik de post HBO opleiding tot supervisor behaald aan de Hogeschool van Utrecht. Ik ben bezig met het registratietraject voor de LVSC. Op dit moment ben ik aspirant lid.

Werkgebied
Als ZZP gedragsdeskundige werkt ik in de provincie Utrecht en omstreken. Supervisie geef ik bij voorkeur in Zeist. Op locatie elders is bespreekbaar.